2007. szeptember 13., csütörtök

Ima Szent Michael arkangyalhoz (Ad sanctum Michaelem Archangelum - Exorcismus)

Ó, mennyei seregek dicső hercege, Szent Michael arkangyal, védelmezz minket azon küzdelmekben és harcokban, melyeket a főuradalmak és hatalmak, a sötétség, e világ urai ellen, a gonosz szellemek ellen kell kiállnunk. Jöjj az ember segítségére, kit Isten halhatatlannak teremtett, saját képmására alkotott meg, és drága árért megváltott az ördög zsarnoksága alól. Vívd meg ma a szent angyalok seregével az Úr ütközetét, mint ahogy hajdanán Sátán, a gőgösök vezére és a hűtlen angyalok ellen harcoltál, kik képtelenek voltak ellenállást tanúsítani veled szemben és akik számára a Mennyben nem volt többé hely. Igen, ez az iszonyatos, ez a fertelmes vén kígyó, akit Sátánnak és Ördögnek neveznek, aki az egész világot félrevezeti, angyalaival együtt a mélységbe taszíttatott.

Mégis, lásd, ez a régi ellenség és az ember e félrevezetője, ismét öntelten felemelkedett. Átváltozott a Fény egy angyalává és a gonosz szellemek egész hadával kószál körös-körül, hogy a teljes Földkerekséget hatalmába kerítse, és Isten nevét és az ő felkentjeit róla eltörölje, hogy raboljon, gyilkoljon, romlásba taszítsa a lelkeket, kiket saját fenségének koronájául szemelt ki. Ez a gonosz kígyó piszkos áradatként árasztja a zavart értelmű, romlott szívű emberekre gonoszságának mérgét, a hazugság szellemét, az Istentelenséget és Istenkáromlást, és minden bűnt és vétket.

Légy kegyes egyházaddal, a folt nélküli Bárány menyasszonyával, kinek ellenségei megteltek túlcsorduló epével és megrészegedtek az ürömtől. Gyalázatos kezeiket rátették az Úr legszentebb kincseire. Magán a megszentelt helyen, ahol Péter apostol élt, még ott is felütötte az Istentelenség utálatra méltó trónját azzal a kárhozatos tervvel, hogy a pásztorokat becsapja és a nyájat tévútra vezesse.

Erre, ó legyőzhetetlen herceg, siess Isten népe segítségére a kitaszított szellemek rohama ellen és adj győzelmet nekünk. Hiszen a Szent Egyház védelmezőként és patrónusként tisztel. Benned diadalunk, mint védelmezőnkben a sötétség gonosz hatalmai ellen. Isten rád bízta a lelkeket, hogy az örök üdvösségbe vezesd őket. Ó, kérd mégis a Világmindenség Istenét, hogy a Sátánt végleg legyőzve helyezze lábaid alá, hogy többé ne tarthassa rabszolgaságban az embereket, és ne árthasson az Egyháznak. Vidd Te a Legnagyobb színe elé imáink azért, hogy Isten irgalmában részesüljünk. Kerítsd hatalmadba az Ördögöt, a vén kígyót és megkötözve taszítsd őt vissza a mélységbe, hogy ne vezesse többé félre a népeket.

V: Lássátok, itt az Úr keresztje; meneküljetek, ti ellenséges hatalmak!
R: Győzött Júda törzsének oroszlánja, Dávid sarja.
V: Teljesedjék be ó Uram, a Te kegyelmed felettünk.
R: Ahogy mi bízunk Tebenned.
V: Ó Uram, hallgasd meg imám.
R: És engedd könyörgésem eljutni Hozzád.
V: Az Úr legyen veletek.
R: És a te lelkeddel.

Oremus
Ó Istenünk, és atyja a mi Urunk Jézus Krisztusnak, a Te szent neved hívjuk segítségül, és alázatosan könyörgünk jóságodért Mária közbenjárásán keresztül, az áldott Michael arkangyalnak, az áldott Józsefnek, aki hitvese a szent Szűznek, az áldott Péter és Pál apostolnak és minden Szenteknek, akik segítségünkre vannak a Sátán ellen és a tisztátalan szellemek ellen, akik kószálnak szerte a világban, hogy megsebesítsék az emberiséget és lelkeket semmisítsenek meg. Kérjük ezt a mi Urunk Krisztuson keresztül. Ámen.

Nincsenek megjegyzések: